FORUM ANA SAYFA
sitemizin içeriklerinden faydalanamak için lütfen kayıt olunuz

Join the forum, it's quick and easy

FORUM ANA SAYFA
sitemizin içeriklerinden faydalanamak için lütfen kayıt olunuz
FORUM ANA SAYFA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yemek Tarifleri..Hamsili pilav..

Aşağa gitmek

Yemek Tarifleri..Hamsili pilav.. Empty Yemek Tarifleri..Hamsili pilav..

Mesaj  {(dinleyici)} Salı Ağus. 24, 2010 5:40 am

25-30 adet hamsi
1,5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
karabiber
yenibahar
tuz

YAPILISI:
Hamsiler yıkanıp ayıklanır.
Tuzlandıktan sonra, sırtları tencereye gelecek şekilde yağlanmış tencereye dizilir.
Pirinç ayıklanıp yıkanır.
Ilık suda yarım saat bekletilir.
Soğan yemeklik doğranır.
Ayrı bir tencerede yağ ile beraber kavrulur.
Pirincin suyu iyice süzülerek, fıstıklarla beraber soğanlara eklenir.
Pirinçler şeffaflaşıp fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur.
2 su bardağı kaynar su, üzümler, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir.
Daha sonra ayıklanıp ince doğranmış dereotu eklenerek demlendirilir.
Pilav hamsilerin üzerine dökülür.
Düzeltilerek, kalan hamsiler üzerine dizilir.
Üzerine biraz yağ gezdirip, orta ateşte kızartılır.
Tabağa ters çevrilerek servis yapılır.

Malzeme ve ölçüler 6 kişiliktir...
{(dinleyici)}
{(dinleyici)}

Mesaj Sayısı : 93
Kayıt tarihi : 21/08/10
Nerden : almanya

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz