Yemek Tarifleri..Cerkez Tavugu..
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemek Tarifleri..Cerkez Tavugu..
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarımsak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
YAPILISI:
Temizleyip yıkadığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık, ateşte 35-40 dakika pişirin.
Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince didin ve servis tabağına düzgünce yerleştirin.
Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın.
Didilmiş tavuk etinin üzerini, bu karışımla kaplayın.
Yağın içine kırmızıbiberi ilave ederek, eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek, servis yapabilirsiniz.
Malzeme ve ölçüler 6 kişiliktir.
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarımsak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
YAPILISI:
Temizleyip yıkadığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık, ateşte 35-40 dakika pişirin.
Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince didin ve servis tabağına düzgünce yerleştirin.
Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın.
Didilmiş tavuk etinin üzerini, bu karışımla kaplayın.
Yağın içine kırmızıbiberi ilave ederek, eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek, servis yapabilirsiniz.
Malzeme ve ölçüler 6 kişiliktir.
{(dinleyici)}- Mesaj Sayısı : 93
Kayıt tarihi : 21/08/10
Nerden : almanya
Similar topics
» Yemek Tarifleri..Ali Nazik..
» Yemek Tarifleri..irmikli tel kadayif..
» Yemek Tarifleri..Hamsi Bugulama..
» Yemek Tarifleri..Yozgat Böregi...
» Yemek Tarifleri..Hamsili pilav..
» Yemek Tarifleri..irmikli tel kadayif..
» Yemek Tarifleri..Hamsi Bugulama..
» Yemek Tarifleri..Yozgat Böregi...
» Yemek Tarifleri..Hamsili pilav..
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz